Activiteiten

Activiteiten

  • Steeds minder kinderen hebben niet de mogelijkheid om op te groeien op een boerderij. Een omgeving met heel veel mogelijkheden om, vooral buiten van alles te beleven wat je in de bebouwde kom niet of nauwelijks tegenkomt.
  • Buiten, waar de ruimte is om de verschillende seizoenen te beleven, om in contact te komen met de dieren. Samen met de kinderen verzorgen wij het varken, de kippen, de konijnen, de poes en de moestuin. Natuurlijk gaan we ook regelmatig kijken bij de kalfjes en de melkkoeien, zodat de kinderen kunnen zien waar de melk vandaan komt.
  • In de speeltuin, insecten bekijken en op avontuur.
  • Ervaringsgericht spelen is lekker op ontdekking gaan, klimmen op een (hoge) berg “kan ik dat?”. Stampen in een plas, wat gebeurt er dan! Kinderen zijn vrij om heerlijk te spelen.
  • Wij handelen naar de behoefte van een kind, zijn de kinderen heerlijk aan het spelen dan zullen wij ze niet uit hun spel halen om bijv. te gaan eten, maar juist met ze mee spelen.

De buitenruimte is een ruim, veilig omheind speelterrein

Over de kinderopvang.

De loeiende koe is een kleinschalige professionele kinderopvang dat opvang bied aan Kinderen van 10 weken tot 12 jaar. Wij werken volgens de formule van de VAK ( Verenigde Agrarische Kinderopvang ). Dit betekent dat we kwalitatief hoogwaardige kinderopvang aanbieden midden in een natuurlijke, landelijke omgeving. Kinderen krijgen hier alle ruimte om in hun eigen tempo te ontwikkelen, te leren en te groeien.