Activiteiten

Activiteiten

  • Steeds minder kinderen hebben niet de mogelijkheid om op te groeien op een boerderij. Een omgeving met heel veel mogelijkheden om, vooral buiten van alles te beleven wat je in de bebouwde kom niet of nauwelijks tegenkomt.
  • Buiten, waar de ruimte is om de verschillende seizoenen te beleven, om in contact te komen met de dieren. Samen met de kinderen verzorgen wij het varken, de kippen, de konijnen, de poes en de moestuin. Natuurlijk gaan we ook regelmatig kijken bij de kalfjes en de melkkoeien, zodat de kinderen kunnen zien waar de melk vandaan komt.
  • In de natuurspeeltuin hutten bouwen, insecten bekijken en op avontuur.
  • We houden ook van een kampvuurtje, gezellig, warm maar ook praktisch. Broodjes worst warmen, marshmallows warmen of een eigen soep maken met ingrediënten uit de moestuin.
  • De buitenruimte is een ruim, veilig omheind speelterrein.

Over de kinderopvang.

De loeiende koe is een kleinschalige professionele kinderopvang dat opvang bied aan Kinderen van 10 weken tot 12 jaar. Wij werken volgens de formule van de VAK ( Verenigde Agrarische Kinderopvang ). Dit betekent dat we kwalitatief hoogwaardige kinderopvang aanbieden midden in een natuurlijke, landelijke omgeving. Kinderen krijgen hier alle ruimte om in hun eigen tempo te ontwikkelen, te leren en te groeien.